Bennison

 

Bennison is a contemporary new family home that prioritizes the landscape and connection to outdoors with sub-tropical living as its primary focus. Built within a character precinct, the house strategically subverts the ‘timber and tin’ aesthetic in a way that remains sensitive to its context and sense of place. The plan form of the house incorporates a series of courtyards that creates a direct visual connection to the landscape, while also maximising and directing winter sun deep into the home. The overt use of timber as the primary building material talks to a sense of craft and detail that is manifest in every element of the home. The timber is complimented by a restrained palette including rough and finished stone that are used throughout the house in a very controlled manner.

Project Team

Black Developments

Westera Engineering

Boss Gardenscapes

Space Furniture

Photographer

Scott Burrows

WordPress Image Lightbox Plugin