Tarragindi House

 

The Tarragindi House explores the idea of an elevated ground plane that establishes a direct and engaging connection to the city. The floorplan is defined by three courtyard spaces that create two transparent pavilions linked by a narrow service spine. The elevated topography affords optimal solar orientation which aligns with the district views. The materiality references the vernacular built form in the area and is complimented by a rough, earthen sequence of boundary and courtyard walls that give gravity to the otherwise light and ephemeral spaces. While one of the smaller homes we have designed, the conceptual strength of the concept has defined this as a very important project in our understanding of inner-city domesticity.

Project Team

Ivy Verlaat for SLa

Robson Construction

Westera Partners

Steven Clegg Landscaping

Photographer

Andy Macpherson

WordPress Image Lightbox Plugin