V House

 

A private, landscaped, north-east courtyard forms the catalyst of the ‘V House’, which sits proudly on the edge of Sunshine Coast’s Mooloolah River. The ‘V’ refers to the floor plan which hugs the boundaries of the property allowing for a transparent living pavilion that physically and visually connects the courtyard to the water beyond. The architecture continues SLA’s dialogue of concrete, timber and stone, drawing heavily from both Modern and South-American, subtropical narratives.

 

Shaun and the SLa team paid particular emphasis on ensuring effective communication with us during all the stages of a complicated build, and we are simply amazed at how well our home has turned out – it’s beautiful, meets all of our requirements, and is a joy to live in...

Awards

2018 | AIA QLD State Award | Residential Architecture

2018 | AIA Sunshine Coast House of the Year

2018 | AIA Sunshine Coast Regional Commendation

2018 | CEDIA | Best Integrated House Level I

2018 | CEDIA | Life Lived Best at Home

Project Team

CGH Constructions

Westera Partners

Charlie Albone Landscape

Electronic Living

Photographer

Scott Burrows

WordPress Image Lightbox Plugin