Annie

 

Annie involved a relatively discreet but provocative extension and alteration to a pre-war cottage in inner-city Brisbane. The project aspires to retain the existing character to the street, where town-planning constraints and the vernacular narrative both celebrate the ‘Queenslander’. The extension is a deliberately stark juxtaposition to the lightweight cottage, choosing to explore the use of concrete and metal to redefine the relationship to the landscape with a range of spaces that explore the balance between introversion and extroversion. A deliberate and confident use of black throughout the house adds to the sense of drama and contrast through the sequence of spaces that are continually changing with regards to size, scale, light and shadow.

 

Traditional lands of the Turrbul and Jagera nations.

Collaborators

Matt Napper for SLa

Solido Builders

MPN Consulting | Engineers

Andy Macpherson Photography

WordPress Image Lightbox Plugin